Conversion and refurbishment of existing basement to provide home cinema, shower room, bedroom and utility area

The Challenges

The property was listed and within a conservation area, meaning permission had to be sought for every change the basement would undergo

Project Details

The basement was first stripped of all previous finishing materials and taken back to its original substrate. From there a new sump was installed and linked to the rest of the basement with perimeter channels. The walls were lined with a cavity drainage membrane and linked into the perimeter drains so water could drain into the sump.

Once waterproofed, the basement could then be fit out to include a bedroom, cinema, utility room and WC.

Categories:
Location: The Maltings, Leamington Spa
Completed: 2005

Project Description

Location:The Maltings, Leamington Spa
Year Completed:2005